Polityka jakości
RODI Gospodarstwo Ogrodniczo Przetwórcze Jacek Frąckowiak jest firmą sektora spożywczego, które zajmuje się głównie produkcją surówek warzywnych. W naszych działaniach koncentrujemy się na budowie pozycji na rynku oraz pomyślność finansowej osiąganej poprzez spełnienie potrzeb i oczekiwań Klientów w zakresie zapewnienia pełnego bezpieczeństwa zdrowotnego naszych wyrobów.
Stale dążymy i będziemy dążyć do uzyskania coraz wyższego poziomu zadowolenia naszych Klientów, poprzez oferowanie najlepszej jakości wyrobów – bezpiecznych o niepowtarzalnych walorach smakowych i estetycznych, produkowanych w higienicznych warunkach. Politykę Bezpieczeństwa Żywności konsekwentnie realizujemy poprzez :
- identyfikację i analizę zagrożeń bezpieczeństwa wyrobu dla zapewnienia właściwej kontroli i nadzoru,
- realizację zasad Dobrej Praktyki Higienicznej i Dobrej Praktyki Produkcyjnej,
- spełnienie obowiązujących wymagań prawnych oraz wymagań uzgodnionych z Klientem,
- podnoszenie świadomości personelu w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego,
- zapewnienie środowiska pracy, zasobów i środków gwarantujących ciągłe utrzymanie wymaganej jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego wytwarzanych produktów spożywczych.
W związku z powyższym wprowadziliśmy i będziemy utrzymywać system bezpieczeństwa zdrowotnego żywności HACCP oparty na analizie zagrożeń i krytycznych punktach kontroli, który nieustannie doskonalimy.
Pracownicy RODI znają niniejszą politykę oraz świadomie podejmują działania gwarantujące zapewnienie bezpieczeństwa żywności.