Oferta dla gastronomii

Nasza firma została utworzona blisko 30 lat temu z myślą o potrzebach firm prowadzących działalność w branży gastronomicznej. Naszymi kluczowymi odbiorcami są restauracje – duże kuchnie, bary szybkiej obsługi oraz firmy cateringowe. To dla nich istniejemy od 1991 roku i nieprzerwanie się rozwijamy, odpowiadając na rosnące potrzeby rynku. Rozpoznawalni jesteśmy na rynku wielkopolskim, kujawsko-pomorskim, zachodnio-pomorskim.

  1. Świeżych warzyw i owoców całych oraz ciętych i pakowanych metodą vacuum lub w atmosferze modyfikowanej
  2. Gotowych surówek warzywnych
  3. Wyrobów kiszonych
  4. Świeżych ziół

Wszystkie produkty nadają się do bezpośredniego spożycia lub wykorzystania w czasie przygotowywania potraw. W znacznym stopniu skraca to czas przyrządzania posiłków.

Jesteśmy w posiadaniu cerfyfikatusystemu GLOBAL GAP.Jest to dobrowolny system zapewnienia bezpieczeństwa żywności w odniesieniu do surowców pochodzenia rolnego. Skrót G.A.P. (Good AgriculturalPractice) oznacza Dobrą Praktykę Rolniczą. System powstał w celu zapewnienia pochodzenia surowców, z których produkowane są zdrowe i bezpieczne produkty na bazie warzyw i owoców.


Warzywa

Warzywa cięte myte: cebula biała cięta, cebula czerwona cięta, kapusta biała cięta, kapusta czerwona cięta, kapusta pekińska cięta, marchew cięta (wiórki lub julienne), mix sałat, ogórek kiszony cięty, ogórek zielony cięty, papryka czerwona cięta, papryka zielona cięta, papryka żółta cięta, por cięty, sałata lodowa cięta, pieczarki cięte.

Warzywa myte: cebula czerwona biała, cebula czerwona cała, batat obierany, papryka czerwona cała, papryka zielona cała, papryka żółta cała, pomidor, pomidor koktajlowy, sałata lodowa główka, rukola, sałata rzymska, sałata radicchio, sałata frissa, sałata bionda, sałata rossa, szpinak, jarmuż, szczypiorek, koperek, pietruszka natka, ogórek zielony, kalafior, brokuł, pieczarka, ziemniak obrany.


Owoce i zioła

Owoce myte: jabłko, limonka, pomarańcza, cytryna, grapefruit, melon, arbuz, ananas, banany

Zioła: bazylia, mięta, kolendra, tymianek, rozmaryn

Wyroby kiszone

Ogórki kiszone oraz ogórki małosolne, kapusta kiszona